Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

"Έτσι πήραμε το Γούντστοκ",η νέα ταινία του Ανγκ Λι


Συνώνυμο της απελευθέρωσης σε ό, τι αφορά τη μουσική, το σεξ και τις ουσίες, το φεστιβάλ του Γούντστοκ αποτέλεσε ένα ορόσημο για το τέλος της δεκαετίας του '60 και ένα σημείο αναφοράς για τη ροκ και τη νεολαία.

Σαράντα χρόνια μετά το καλοκαίρι του 1969, που σηματοδότησε αυτή την αλλαγή, ο Ανγκ Λι γυρίζει το «Ετσι πήραμε το Γούντστοκ», το οποίο μεταφέρει το βιβλίο του Ελιοτ Τίμπερ, ενός από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στο να στηθεί το φεστιβάλ.

http://www.rushprnews.com/press/wp-content/2008/10/woodstock69hippytruck-300x237.jpg
Η ταινία που γυρίζει ο Ανγκ Λι είναι μια διακριτική κομεντί για εκείνη την εποχή και το γεγονός του Γούντστοκ, σκορπισμένη σε πολλά πρόσωπα, μικρές ιστορίες και πολλά επεισόδια. Οποιος περιμένει να δει μια ταινία με την Τζάνις Τζόπλιν και τον Τζίμι Χέντριξ στη σκηνή του Γούντστοκ, θα απογοητευτεί. Το «Ετσι πήραμε το Γούντστοκ» δεν είναι μια ταινία για όσα έγιναν επί σκηνής, αλλά για μερικά από εκείνα που συνέβησαν στα παρασκήνια. Το «Ετσι πήραμε το Γούντστοκ» διαθέτει μια εξαιρετική αναπαράσταση της εποχής, είναι ανάλαφρο και κάθε μικρό του κομμάτι είναι καλοστημένο και ακριβές στη λεπτομέρεια.


Πλοκή
Ο Ελιοτ, νεαρός διακοσμητής στη Νέα Υόρκη, δυσκολεύεται να κόψει τους δεσμούς με τη φωνακλάδικη οικογένειά του. Ετσι επιστρέφει για το καλοκαίρι, προκειμένου να βοηθήσει τους γονείς του να διατηρήσουν το άθλιο μοτέλ τους και να μην τους το πάρει η τράπεζα. Η ευκαιρία έρχεται όταν ο Ελιοτ μαθαίνει ότι ένα φεστιβάλ που στήνεται, αδυνατεί να βρει χώρο. Πείθει την τοπική κοινότητα να το φιλοξενήσει, και ξαφνικά, το μικρό μέρος δέχεται από το πουθενά περίπου μισό εκατομμύριο πολύχρωμο κόσμο, που αναστατώνει τα πάντα. Μαζί και τη ζωή του Ελιοτ, ο οποίος νιώθει πιο σίγουρος για τον εαυτό του, ενηλικιώνεται και έρχεται αντιμέτωπος με τη σεξουαλικότητά του.


Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ανγκ Λ Πρωταγωνιστούν: Ντιμίτρι Μάρτιν, Ιμέλντα Στόντον, Λιβ Σράιμπερ, Εμίλ Χερς, Γιουτζίν Λέβι

Πηγή: kathimerini.gr


Εικόνα από το Woodstock του '69
jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share