Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Internet Explorer 6: αναβαθμιστείτε πριν είναι αργά

Ανασφαλής, ασύμβατος, άβολος. Όλο και περισσότερα sites τον ... αποπέμπουν. Ναι, σωστά καταλάβατε, μιλάμε για τον Internet Explorer 6. Αν τον χρησιμοποιείτε οφείλετε να τον "πετάξετε" από το σύστημα σας.

Και αυτό διότι ο Internet Explorer 6 (IE6) έχει "πεθάνει". Παρόλο που η Net Application του δίνει το σημαντικό ποσοστό του 20%. Υψηλότατο ποσοστό αν αναλογιστεί κανείς τις ατελείωτες αρνητικές κριτικές για τα προβλήματα ασφάλειας του. Προβλήματα που παραδέχθηκε και η ίδια η Microsoft στις πρόσφατες επιθέσεις των Κινέζων hackers στην Google, συστήνοντας την αναβάθμιση από τον IE6.

Tα κενά ασφαλείας δεν είναι ο μοναδικός λόγος που επιβάλει την αναβάθμιση. Ήδη από το Φεβρουάριο του 2009 το Facebook σύστησε στα μέλη του που χρησιμοποιούν τον IE6 να αναβαθμιστούν, ώστε να απολαύσουν τα καλούδια του redesign της υπηρεσίας.

Λίγο μετά ακολούθησαν με τις ίδιες συστάσεις τα YouTube και Digg. Σε μια πρόσφατη ανακοίνωση το ίδιο έπραξε και η Google, αναφέροντας ότι από το Μάρτιο του 2010 δεν θα υποστηρίζεται ο browser από τα Google Docs και τα Google Sites. Το ίδιο θα συμβεί μέσα στο έτος και με τα Google Mail & Calendar.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οι χρήστες του Internet Explorer 6 οφείλουν να αναβαθμίσουν τον browser τους. Άλλωστε οι εναλλακτικές λύσεις - Internet Explorer 8, Firefox 3.6, Chrome 4, Safari 4 - είναι πολλές.

πηγη 
Corfas

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share