Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Η Ολλανδία αποδέσμευσε έξι εκατομμύρια ευρώ για τα θύματα του σεισμού που κατέστρεψε την Αϊτή


Η Ολλανδία αποδέσμευσε έξι εκατομμύρια ευρώ για τα θύματα του σεισμού που κατέστρεψε την Αϊτή, την Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.
"Δίνουμε ένα εκατομμύριο ευρώ στα Ηνωμένα Έθνη...

και ένα εκατομμύριο ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Κεες Γιαπ Ουβερκερκ.

Ο Υπουργός Συνεργασίας για την Ανάπτυξη, Μπέρτ Κέντερς έχει υποσχεθεί να διπλασιάσει τις δωρεές που γίνονται από τους Ολλανδούς σε κοινό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί από κοινοπραξία ολλανδικών ανθρωπιστικών οργανώσεων, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

"Οι δωρεές ανήλθαν το Σάββατο σε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Θα καταβάλλουμε λοιπόν επιπλέον τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που ανεβάζει τη συνολική οικονομική ενίσχυση της Ολλανδίας σε έξι εκατομμύρια ευρώ", ανέφερε ακόμη ο εκπρόσωπος.

Η Ολλανδία έχει επίσης αποστείλει στην Αϊτή εξήντα διασώστες που υποβοηθούνται από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Ένα πλοίο του ολλανδικού ναυτικού με 77 στρατιωτικούς αναχώρησε την Παρασκευή από το Κουρασάο, στις Ολλανδικές Αντίλλες, και θα πρέπει να φτάσει στην Αϊτή, τη Δευτέρα.

[πηγη] 
Corfas

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share