Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

ο ιερεας των φυλακισμενων και των κρατουμενων...κατι που δε θα δειξουν ποτε τα ΜΜΕ..

Σε 12.100 φυλακισμένους έχει χαρίσει την ελευθερία ο «προστάτης άγιος» των κρατουμένων, ο 80χρονος π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος από τη Θεσσαλονίκη.

Είναι, δηλαδή, σαν να έχει αδειάσει 5 φυλακές Κορυδαλλού! Επί 33 χρόνια «οργώνει» τις φυλακές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Προσφέρει ρούχα και τρόφιμα.

Και το σημαντικότερο: πληρώνει τις μικρές, εξαγοράσιμες ποινές άπορων φυλακισμένων, με χρήματα που συγκεντρώνει γι’ αυτόν το σκοπό.

Από το 1978, η αδελφότητα που έχει ιδρύσει, η «Οσία Ξένη - Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγοποίνων», έχει πληρώσει 3.200.000 ευρώ στο δημόσιο ταμείο, προκειμένου να αποφυλακιστούν Έλληνες και ξένοι που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να εξαγοράσουν τις ποινές τους.

Ήταν Μάρτιος του 1978, Κυριακή της Αποκριάς, όταν υπηρετούσε στη Μητρόπολη Κασσανδρείας. «Ξεκίνησε με 15 λεωφορεία για τις αγροτικές φυλακές της Κασσάνδρας», θυμάται.

Η επίσκεψη επανελήφθη την επόμενη χρονιά με 80 λεωφορεία! Από εκεί και πέρα οι επισκέψεις του στους φυλακισμένους έγιναν συχνότερες, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονταν και οι αποφυλακίσεις με τα χρήματα που συγκέντρωναν οι πιστοί, για να εξαγοραστούν οι ποινές των απόρων κρατουμένων.

Στην εκπομπή «Ήξεις αφήξεις» της τηλεόρασης SUPER διηγείται στον Θοδωρή Δούκα την εμπειρία του από τη συνάντησή του με τον διαβόητο κακοποιό Κ. Πάσαρη στις φυλακές της Ρουμανίας.HOLY FAKMAN


0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share