Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Νέα επέμβαση για το ανήλικο με τις 31 βελόνες στο σώμα του στη Βραζιλία

Σε νέα επέμβαση - τη δεύτερη κατά σειρά, για να αφαιρεθούν άλλες 14 βελόνες - υποβλήθηκε το αγοράκι ηλικίας δύο ετών ο πατριός του οποίου κατηγορείται ότι είχε τρυπήσει με 31 βελόνες το σώμα του, σε μια τελετή μαύρης μαγείας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ανα Νέρι όπου νοσηλεύεται.

«Η επέμβαση διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες και ήταν επιτυχής. Οι χειρουργοί αφαίρεσαν 14 βελόνες που διαπερνούσαν το ήπαρ, την ουροδόχο κύστη και τα έντερα», είπε εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται το παιδί, στην πόλη Σαλβαδόρ δε Μπαΐα. «Πλέον απομένει άλλη μια εγχείριση η οποία θα γίνει την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Η τελευταία επέμβαση είναι η πιο λεπτή και επικίνδυνη διότι έχει στόχο την αφαίρεση δύο βελόνων που βρίσκονται κοντά στη σπονδυλική στήλη του παιδιού, είπε η ίδια. Δεν θα αφαιρεθούν άλλες βελόνες διότι δεν αποτελούν κίνδυνο για το μικρό αγόρι, διευκρίνισε.

Η ταυτότητα του παιδιού δεν αποκαλύπτεται λόγω της ηλικίας του.

Ο πατριός του παιδιού, Ρουμπέρτου Κάρλους Μαγκαλιάες, 30χρονος οικοδόμος, ομολόγησε ότι τρύπησε το σώμα του παιδιού με τις βελόνες, μέσα σε ένα μήνα, στο πλαίσιο μιας τελετής μαύρης μαγείας με στόχο να «εκδικηθεί» τη σύζυγό του.

Είπε ότι πρόθεσή του ήταν να σκοτώσει το παιδί, και ότι ενέργησε επηρεασμένος από την ερωμένη του, που συνελήφθη μαζί με τη φερόμενη ως «μάγισσα» που επέβλεπε τις τελετές.

Το αγόρι υποβλήθηκε ήδη σε μια επέμβαση την Παρασκευή, για να αφαιρεθούν βελόνες που βρίσκονταν κοντά στην καρδιά και στους πνεύμονές του.

Καθώς η κοινή γνώμη στη Βραζιλία προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ που της προκάλεσε η υπόθεση, άλλη μια παρόμοια υπόθεση ήλθε στο φως της δημοσιότητας χθες Τετάρτη. Ενα αγόρι στη βόρεια πολιτεία Μαρανιάου, επίσης δύο ετών, επίσης είχε βελόνες στο σώμα του και υπεύθυνος γι' αυτό φέρεται να είναι ο πατέρας του, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της αστυνομίας. Ο πατέρας του παιδιού - και αυτός συμμετείχε σε τελετές μαύρης μαγείας - προφυλακίστηκε.

Οι γονείς αρνούνται κάθε ευθύνη, αλλά η κηδεμονία του δόθηκε στους παππούδες. Γιατροί είχαν εντοπίσει τις βελόνες τον Αύγουστο και αφαίρεσαν δύο, κατά τις αρχές.

[πηγή]
Corfas

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share