Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Στείλανε παχύσαρκο άνθρωπο σε ζωολογικό κήπο για να βγάλει ακτινογραφίες....






Ένας Γερμανός που ζύγιζε 230 κιλά, πέθανε λίγες μέρες αφότου αρνήθηκε να μεταβεί στο ζωολογικό κήπο για να υποβληθεί σε ακτινογραφία, καθώς το τοπικό νοσοκομείο δεν διέθετε αρκετά μεγάλο ακτινολογικό μηχάνημα, γράφει σήμερα η εφημερίδα Bild.

O Τόμας Λέσμαν, 51 ετών, απευθύνθηκε στο πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο του Έπεντορφ, στο Αμβούργο, στις 21 Σεπτεμβρίου, παραπονούμενος ότι υπέφερε από συνεχείς λιποθυμίες. Καθώς ο ασθενής ήταν εξαιρετικά υπέρβαρος για να υποβληθεί σε ακτινογραφία επί τόπου, οι γιατροί τού συνέστησαν να απευθυνθεί στο ζωολογικό κήπο, ο οποίος διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα για τα ζώα.

Αλλά σύμφωνα με τη χήρα του, την Πέτρα, ο ασθενής αισθάνθηκε εξευτελισμένος από την πρόταση αυτή. "Ήταν σαν να ήθελαν να μας κοροϊδέψουν", δήλωσε στην εφημερίδα. Ο ασθενής πέθανε 13 μέρες μετά το περιστατικό, αλλά τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά.

Το νοσοκομείο απολογήθηκε για τη σπουδή με την οποία ο ασθενής παραπέμφθηκε στο ζωολογικό κήπο, αναγνωρίζοντας ότι είναι "ταπεινωτικό για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους να παραπέμπονται στις κτηνιατρικές υπηρεσίες". Πρόσθεσε όμως ότι τα μηχανήματα του νοσοκομείου έχουν προβλεφθεί για άτομα ανώτατου βάρους 200 κιλών.


iKypros



Αnto

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share