Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Ο ψυχίατρος στο στρατο σκότωσε 13 ατομα και ισως μεινει παράλυτος για πάντα....



Ο ψυχίατρος του στρατού των ΗΠΑ εναντίον του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για 13 φόνους στη στρατιωτική βάση Φορτ Χουντ μπορεί να μείνει παράλυτος από τη μέση και κάτω για όλη του τη ζωή, εξαιτίας των πυρών που ρίφθηκαν για να τον καθυποτάξουν, δήλωσε την Παρασκευή ο δικηγόρος του.

Ο Τζον Γκάλιγκαν, ένας συνταγματάρχης εν αποστρατεία που ορίστηκε για να εκπροσωπήσει τον ταγματάρχη Νιντάλ Μαλίκ Χάσαν στη δίκη ενώπιον στρατοδικείου που θα ..

διεξαχθεί προσεχώς, δήλωσε επίσης πως ο Χάσαν, 39 ετών, μπορεί να αντιμετωπίσει και άλλες κατηγορίες.

Ο στρατός των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του Χάσαν, ενός γεννημένου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου από μετανάστες γονείς, για φόνο εκ προμελέτης 13 ανθρώπων, στις 5 Νοεμβρίου, στην τεράστια στρατιωτική βάση στο Τέξας. Εφόσον καταδικασθεί, μπορεί να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή.

Αστυνομικοί πυροβόλησαν τον Χάσαν τέσσερις φορές στη διάρκεια του περιστατικού για να τον ρίξουν κάτω και τα τραύματα φαίνεται ότι τον έχουν αφήσει παράλυτο για πάντα από τη μέση και κάτω, είπε ο Γκάλιγκαν.

Ο Χάσαν ανέκτησε τις αισθήσεις του συτή την εβδομάδα, αλλά παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας στρατιωτικού νοσοκομείου στο Τέξας.

"Φαίνεται πως υπάρχει παράλυση, η οποία μπορεί να είναι μόνιμη", είπε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερ ο Γκάλιγκαν.

Ο στρατός δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να απαγγείλει και άλλες κατηγορίες εις βάρος του Χάσαν. "Είναι πιθανόν να του απαγγελθούν επιπλέον κατηγορίες", είπε ο Γκάλιγκαν.

Ο Γκάλιγκαν είπε επίσης πως έχει σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσον ο Χάσαν θα έχει μία αμερόληπτη δίκη εάν αυτή διεξαχθεί στο Φορτ Χουντ.


[πηγή] 

Corfu


0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share