Και μένα η γκόμενα μου τις προάλλες μου έκανε γαλακτομπούρεκο... και μου άρεσε πολυ!!!
Αλλά δεν την έκλεψε την συνταγή απ' το Internet, από τη μάνα της την πήρε...
Νοικοκυρά!!! Εγώ όμως δεν έχω άλλη επιλογή από το να την ψάξω στο Internet και να σας την παραδώσω... Βρήκα μια που πλησιάζει της γκόμενας μου στο 95%...!!!
ΥΛΙΚΑ
- 1 1/2 κιλό γάλα
- 1 ποτήρι κρασιού σιμιγδάλι
- 1 ποτήρι κρασιού ζάχαρη
- 3 αυγά και 2 κροκάδια
- 125 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1/2 κιλό φύλλο
- Αρωμα βανίλιας ή λεμονιού ή πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
- 2 1/2 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 2 1/2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και το βράζουμε μαζί με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Τα προσθέτουμε στην κρύα κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 25x25 εκ,στρώνουμε 6-8 φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα. Αφήνουμε τα δύο πρώτα φύλλα να εξέχουν από το ταψί. Ρίχνουμε την κρέμα και γυρίζουμε πάνω της τα εξέχοντα φύλλα. Στρώνουμε πάνω στην κρέμα 6-8 φύλλα βουτυρωμένα επίσης ένα ένα. Αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια των φύλλων και χαράσσουμε ελαφρά, όπως θα το κόψουμε, προσέχοντας να μη βγει κρέμα. Το ψήνουμε μία ώρα σε 200 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή:in.gr
jose
0 Δώσε χαστούκι:
Δημοσίευση σχολίου