ΑΧΧΧ. Θα πεσω κατω απο την πεινα... τι σας εχω παλι!!!
Για τα σουτζουκάκια
1/2 κιλό κιμά
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 αυγό
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκι κύμινο
αλάτι και πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Για την σάλτσα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα ντοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
αλάτι και πιπέρι
-Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ
-Προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο
-Προσθέτετε το αυγό και το ψωμί
-Αλατοπιπερώνετε
-Ζυμώνετε καλά
-Πλάθετε σε μικρά μακρόστενα μπολάκια -Βάζετε σε ένα τηγάνι λάδι και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια -'Όταν τηγανιστούν τα βάζετε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας -Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Προσθέτετε το σκόρδο -Σβήνετε με κρασί
-Αλατοπιπερώνετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα νερά
-Ρίχνετε τα σουτζουκάκια και αφήνετε να πάρουν δυο τρεις βράσεις
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!
Corfas
0 Δώσε χαστούκι:
Δημοσίευση σχολίου