. 1 πακέτο κανελόνια
. 1/2 κιλό κιμά
. 1 φλιτζάνι λάδι
. 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
. 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
. 1/2 φλιτζάνι κρασί
. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
. 2 κονσέρβες ντοματάκι
. 2 κουταλιές πελτέ
. 1 ξυλαράκι κανέλλα
. 3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
. ρίγανη
. αλάτι και πιπέρι
-Σε μία κατσαρόλα βάζετε το μισό Λάδι να κάψει
-Προσθέτετε το 1 κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε την 1 κονσέρβα ντοματάκι και την 1 κουταλιά πελτέ
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε τη ρίγανη και τις 2 σκελίδες σκόρδο
-Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά
-Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το υπόλοιπο κρεμμύδι
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει
-Προσθέτετε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο και την κανέλλα
-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Ρίχνετε την υπόλοιπη τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του
-Αφαιρείτε την κανέλλα
-Γεμίστε ένα ένα κανελόνι με τον κιμά προσεκτικά και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί
-Τα περιχύνετε με την σάλτσα που φτιάξατε
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο
Corfas
0 Δώσε χαστούκι:
Δημοσίευση σχολίου