εφαγα και εγω απο μια φιλη μου αυτο το υπεροχο καταιφη και ετσι πηρα την συνταγη για να την μοιραστω μαζι σας....
1 κιλό καταϊφι
4 φλιτζάνια καρυδόψιχα
1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι κανέλα
2 αυγά
4 κουταλιές ζάχαρη
7 φλιτζάνια ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C
-Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, την ζάχαρη, τα αυγά και την κανέλλα
-Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε το μισό καταϊφι, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο
-Στρώνετε από πάνω την γέμιση από τα καρύδια
-Από πάνω βάζετε το υπόλοιπο καταϊφι και το περιλούετε με το υπόλοιπο βούτυρο
-Ψήνετε για μισή ώρα περίπου
-Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες
-Φτιάχνετε το σιρόπι
-Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά
-Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά
-Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το καταϊφι
Corfas
0 Δώσε χαστούκι:
Δημοσίευση σχολίου