Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ..

Παιδια ειναι το αγαπημενο μου φαγητο και μονο που σας γραφω την συνταγη μου ανοικσε η ορεξη....


1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
4 κουταλιές βούτυρο
. 1/2 κιλό κιμά

. 1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κονσέρβα ντοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
4 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 φλιτζάνια νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
αλάτι και πιπέρι
-Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει
-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια και τα στρώνετε σε ένα ταψί
-Πασπαλίζετε με τυρί
-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει
-Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα

-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί -Προσθέτετε τον μαϊντανό

-Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά
-Αφαιρείτε την κανέλλα
-Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια
-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο
-Ζεσταίνετε το γάλα διαλυμένο στο νερό
-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς
-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιει το προηγούμενο
-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε -Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά -Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου

 http://www.greekboston.com/cuisine/images/pastitsio.jpg
  αντε και καλη σας ορεξη...




corfas

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share