Αααααχ... Αλκοόλ!!! Ίσως η καλύτερη χημική σύσταση!! Και η δημιουργία πόσιμων προϊόντων με βασικό συστατικό το αλκοόλ ίσως η μεγαλύτερη εφεύρεση του ανθρώπου μετά την πίτσα!!! Χαχαχα... Εδώ έχουμε μερικές συνταγές για σπιτικά λικεράκια...Έτσι ώστε, να κουραστείτε φτιάχνοντας το μόνοι σας, και ύστερα να το απολαύσετε ακόμη περισσότερο μιας και θα είναι μια ολόδική σας δημιουργία!!!
Λικέρ Φράουλα
(για να γεμίσει μια φιάλη των 500 ml)
Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Τις βάζετε στη γυάλα εναλλάξ με τη ζάχαρη. Ρίχνετε το ποτό από πάνω και κλείνετε τη γυάλα. Το αφήνετε σε φωτεινό (όχι στον ήλιο), αλλά δροσερό μέρος. Το αφήνετε 2 ημέρες. Kατά αυτό το διάστημα το ανακινείτε μερικές φορές για να λιώσει η ζάχαρη. Το περνάτε από διπλό τουλπάνι και το βάζετε στο μπουκάλι. Kλείνετε καλά και φυλάτε σε δροσερό μέρος.
(για να γεμίσει μια φιάλη των 500 ml)
- 500 γρ. φράουλες
- 250 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βότκα ή ρακί
επιπλέον
- 1 γυάλα αποστειρωμένη που κλείνει καλά
- 1 φιάλη 500 ml αποστειρωμένη
Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Τις βάζετε στη γυάλα εναλλάξ με τη ζάχαρη. Ρίχνετε το ποτό από πάνω και κλείνετε τη γυάλα. Το αφήνετε σε φωτεινό (όχι στον ήλιο), αλλά δροσερό μέρος. Το αφήνετε 2 ημέρες. Kατά αυτό το διάστημα το ανακινείτε μερικές φορές για να λιώσει η ζάχαρη. Το περνάτε από διπλό τουλπάνι και το βάζετε στο μπουκάλι. Kλείνετε καλά και φυλάτε σε δροσερό μέρος.
Λικέρ Κανέλα
- 8 ξύλα κανέλας
- 125 γρ. Ζάχαρη καστανή
- Χυμό μισού ποτοκαλιού
- 700 ml μπράντι
Βάζετε όλα τα υλικά σε ή γιάλα, το κλείνετε και το αφήνετε 4 εβδομάδες. Αν χρειάζετε το ανακινείτε από και σε καιρό, για να λιώσει η ζάχαρη. Φιλτράρετε με ψιλό τουλπάνι και φυλάτε σε μπουκάλι.
Λικέρ Ροδιού
- 1 λίτρο ρακί (χωρίς γλυκάνισο)
- 2 ρόδια μεγάλα
- 120 γρ. Ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα (προαιρετικά)
Καθαρίζετε τα ρόδια και βάζετε τα σπόρια σε γυάλινο δοχείο. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Για μια εβδομάδα κράτατε το δοχείο σε σκοτεινό μέρος, ενώ που και που το ανακινήτε για να λιώσει η ζάχαρη. Το σουρώνετε και το φυλάτε σε μπουκάλι.
Λικέρ Βύσσινο
- 1 κιλό βύσσινα
- 5 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 5 γαρύφαλλα
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 1 1/2 λίτρο κονιάκ
Πηγή: radicio.com
jose
0 Δώσε χαστούκι:
Δημοσίευση σχολίου