Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Μεξικάνικη Κουζίνα: Φαχίτας με κοτόπουλο


Θα φτιάξουμε λοιπόν παραδοσιακά μεξικάνικα φαχίτας με κοτόπουλο!!!

Για να δούμε τι θα χρειαστούμε...
* 16 τορτίγιας
* 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
* 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
* 1 γιαούρτι πλήρες
* 300 γραμμάρια φέτα
και για το κοτόπουλο:
* 4 στήθος κοτόπουλο κομμένα σε λέπτα μπαστουνάκια
* 3 κόκκινες και τρεις πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
* 1 με 2 καυτερές πιπεριές κομματάκια (ανάλογα με πόσο μας αρέσει να καίει)
* 500 γραμμάρια ντοματάκια ψιλοκομμένα πελτέ
* 3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
* 2 κρασοπότηρα κόκκινα ξηρό κρασί
* 200 γραμμάρια καλαμπόκι
* 1 κούπα λάδι
* λίγο πάπρικα γλυκιά
* αλάτι πιπέρι
Έχοντας λοιπόν μαζέψει όλα τα παραπάνω, μαζεύουμε και δυνάμεις και προχωράμε στο παρασύνθημα, την εκτέλεση της συνταγής δηλαδή:

Σε μία κατσαρόλα σωτάρετε το κοτόπουλο με το λάδι και μόλις ροδίσει το βγάζετε με μία σουρωτή κουτάλα και το αφήνετε σε ένα πιρέξ. Στο ίδιο λάδι σωτάρετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια για πέντε με επτά λεπτά.
Μετά προσθέτετε τα ντοματάκια, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνετε να βράσουν για δέκα με δέκα πέντε λεπτά και τα ρίχνετε στο πιρέξ με το κοτοπουλάκι μας.
Ως εδώ καλά πάμε, έτσι?? Συνεχίζουμε...
Βάζετε το πιρέξ στον φούρνο και ψήνετε στους εκατόν ογδόντα (180) βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις μέχρι να πιεί τα υγρά του.
Δέκα λεπτά πριν σβήσετε τον φούρνο προσθέτετε και το καλαμπόκι στο φαγητό σας.

Όλα αυτά για το κοτόπουλο...Πάμε να κάνουμε και τα τορτίγιας τώρα..
Ετοιμάζουμε τα τορτίγιας σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασία τους.
Βάζουμε το μαρούλι και τις ντομάτες σε δύο πιάτα. Χτυπάμε την φέτα στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι για να γίνουν ένα μείγμα και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό και φτιάχνουμε τις πιτούλες μας.

Και αν έχουν πάει όλα καλά θα πρέπει το αποτέλεσμα να βγει κάπως έτσι:



jose

3 σχόλια:

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share